Sök:
På svenska In English

Profumo di Fieno
Eau de Parfum 50 ml

Till skillnad från andra parfymer på denna sidan så är den här komponerad av mig själv. Den kom till i Florens sommaren 2016 och doften är grön och örtig likt ett blommigt hö.
Hö var också temat i en internationell tävling för parfymkreatörer i Florens samma år, som jag deltog i. 
Inspirationen var det väldoftande gräset på Toscanas kullar samt det näringsrika höet i Ladinien, längst upp i de italienska alperna.
Det var fantastiskt att få göra en hödoft då det också inkluderar personliga barndomsminnen, som när vi fick åka vagn med hölass som min mormor och morfar tog in för vintern. Mitt liv har också varit kantat av hästar, som är mitt favoritdjur. Det är en speciell känsla när hästarna får sin mat för natten i sitt stall, och man hör hur de mumsar förnöjt och stilla på sitt väldoftande hö. 

I början på 2017 fick jag beskedet från en jury av 12 personer i Florens att jag hade vunnit den internationella parfymtävlingen. Det kändes magiskt och var en stor ära att ta emot denna premie eftersom parfym är min stora passion sedan många år, just med traditioner från Florens och Toscana. Jag kommer aldrig att glömma den dagen! 

Nu kan du köpa EdP Profumo di Fieno (Doften av hö) här. Doften är unisex och passar de flesta. Den är mångfacetterad, somrig, lätt och flyktig – precis som en parfym skall vara, enligt mig.

Parfymen tillverkas Spezierie Palazzo Vecchio mitt i centrala Florens.
Både återförsäljare och slutkund kan beställa parfymen här. Skicka ett mail till info@prodottiditoscana.se om du är intresserad av denna parfym eller vill ha mer info?

Kerstin Strömberg
Prodotti di Toscana

Foto: Edoardo Abruzzese - Firenze, juli 2017