Sök:
På svenska In English
Att vistas i Toscanas natur och odlingslandskap ger
många fantastiska doftupplevelser. Vegetationen är rik
på blommor och bär, och odlingar av druvor och andra frukter ligger lika tätt som de knotiga olivträden. Att möta våren i Toscana är fantastiskt och inget doftar så ljuvligt som de första rosorna tillsammans med pion, viol och Florens egen blomma - för du vet väl vilken det är?


Dofterna i ett solrosfält en varm sommardag är speciellt. Solmogen frukt som smakar och doftar så mycket mer än den som vuxit på våra nordliga breddgrader. Att känna blommande jasmin och doften av cypress blanda sig i sommarkvällens svalkande vindar är att ta del av en tidlös doftsensation, som i många tusen år kunnat avnjutas bland Toscanas uråldriga kullar. Listan kan göras lång. Dessa dofter har varit en del av riktmärket i sökandet efter vårt sortiment.

Under flera års resande i Toscana har vi upptäckt några exklusiva, familjeägda mindre företag med egen hantverksmässig tillverkning av bland annat parfym för miljö och kropp, doftljus och lyxtvålar. Råvarorna är ofta lokala och recepten följs i enlighet med hundraåriga traditioner inom toscansk parfym och kosmetik. Slutligen förpackas produkterna på ett stilfullt och elegant sätt, typiskt för detta land. 

Det är med stor glädje vi kan erbjuda vardagslyx från Toscana i Italien!